H δοιήκηση και οι παλαίμαχοι της Ομάδας μας είχα την ευκαιρία να επισκεφθούν το μοναδικό υπερσύχρονο προπονητικό κέντρο ποδοσφαίρου στην Ελλάδα το οποίο βασίζεται στη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσήνη .

Ευχαριστούμε πολυ για την πρόσκληση και την φιλοξενία τον ιδιοκτήτη κ. Τσότσο Κώστα ο οποίος μας ενημέρωσε πλήρως για την χρήση του γηπέδου αλλα και τις δυνατότητες προπόνησης που παρέχει  . Οι Καλούδης Γιάννης όπως και ο Τρούλης Λευτέρης  είχαν την τύχη να κανουν δοκιμαστικό test και να πάρουν μια εμπειρία προπόνησης υψηλού επιπέδου .

Πως λειτουργεί και ποιες είναι οι δυνατότητες του

Η τεχνολογία στην οποία βασίζεται είναι υπερσύγχρονη ρομποτική, τεχνητής νοημοσύνης και δεν απαιτεί την ανθρώπινη παρέμβαση. Οι ρυθμίσεις γίνονται μέσα από υπολογιστές συνδεδεμένους με τον μηχανισμό των ειδικών εκτοξευτήρων και προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. Στόχος είναι η βελτίωση των αδυναμιών του προπονούμενου, με την επανάληψη και την προσομοίωση ρεαλιστικών συνθηκών, που ξεπερνάνε σε ποιότητα τις συμβατικές προπονήσεις όπως τις έχουμε μάθει μέχρι σήμερα. Το σύστημα διαθέτει 8 εκτοξευτήρες, δύο σε κάθε πλευρά και 64 φωτιζόμενους στόχους. Κάθε εκτοξευτήρας έχει τη δυνατότητα να στέλνει τη μπάλα στο σημείο το οποίο επιθυμεί να δουλέψει και να βελτιώσει ο ποδοσφαιριστής, είτε ψηλά, είτε χαμηλά, με στόχο την εξάσκηση σε τομείς όπως:

1. Η υποδοχή της μπάλας
2. Η περιφερειακή όραση
3. Τα αντανακλαστικά
4. Η σωστή τοποθέτηση
5. Η αίσθηση του χώρου
6. Η αντιληπτική ικανότητα
7. Ο χρόνος αντίδρασης

Ένας ήχος και το πράσινο φως, ειδοποιούν τον αθλητή για το σημείο από το οποίο θα εκτοξευτεί η μπάλα, ώστε να βρεθεί στην κατάλληλη θέση. Να σημειωθεί, πως ο φωτισμός του εκάστοτε στόχου ενεργοποιείται δευτερόλεπτα πριν την εκτόξευση της μπάλας, για να βελτιώσει ο παίκτης την αντίληψη του στον χώρο και να πάρει τη σωστή θέση σώματος εξελίσσοντας έτσι, βήμα βήμα, τις ικανότητές του εκπαιδεύοντάς τον σε:

1. Κοντινή πάσα
2. Μακρινή πάσα
3. Ψηλή πάσα
4. Χαμηλή πάσα
5. Σουτ
6. Σέντρα
7. Αποτελεσματικότητα
8. Ακρίβεια
9. Σκοράρισμα

Φυσικά, δε μπορούσε να λείπει η αναλυτική αναφορά με τα στατιστικά του προπονούμενου, από πλευράς ποδοσφαιρικής, αλλά και φυσικής κατάστασης, κάτι που δίνει πολύ σημαντικές πληροφορίες και εξυπηρετεί στην παρακολούθηση της πορείας του μετά από κάθε προπόνηση.Σε ποιους απευθύνεται

Στο ποδόσφαιρο, η βελτίωση εξαρτάται από εμάς τους ίδιους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και ιδιότητας, επομένως στο χώρο του «Football Hall» δεν υπάρχουν περιορισμοί. Επαγγελματίες ποδοσφαιριστές το επισκέπτονται για εξάσκηση και συνεχή βελτίωση. Όπως ανέφερε ο κ. Τσότσος στο onlarissa.gr, η συνεργασία με εξειδικευμένα κέντρα αξιολόγησης και αποθεραπείας, προσφέρουν στον ποδοσφαιριστή τη δυνατότητα γρήγορης αποκατάστασης από τραυματισμό, με σκοπό την άμεση επιστροφή του στα γήπεδα σε πλήρεις ρυθμούς. Περιττό να αναφέρουμε πως παιδιά και έφηβοι έχουν ξετρελαθεί με την υπερσύγχρονη αυτή εγκατάσταση και δε χάνουν ευκαιρία για προπόνηση. «Βοηθάμε στην ανάπτυξη ταλέντων και στη βελτίωση των τομέων στους οποίους «πονάει» ο κάθε αθλητής», δήλωσε ο κ. Τσότσος. Όποιος επιθυμεί μπορεί να το επισκεφθεί είτε συστηματικά, είτε και για μία γρήγορη προπόνηση πληρώνοντας την αντίστοιχη συνδρομή.

Αδιαμφισβήτητα το παραπάνω εγχείρημα, δεν αποτελεί κόσμημα μόνο για τη Λάρισα, αλλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες ανεβάζουν το επίπεδο του αθλήματος και έρχονται να δώσουν λύση στο πρόβλημα λειψανδρίας και ταλέντων, που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια σε εθνικό, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Ελπίζουμε το «Football Hall» να αποτελέσει το έναυσμα για επαγγελματική και σοβαρή ενασχόληση με το αγαπημένο άθλημα όλων, μακριά από τις μαύρες σελίδες του παρελθόντος.

elGreek